I dag har jeg fått noen flere kakeslag i boks. Disse er helt nødvendige før jul. I mange år fikk jeg disse ferdig bakt av en venninne i julegave, og er nå er de et fast innslag til jul.
De er lette å bake, så det er bare å sette igang.
125 gr smør (mykt)
1,25 dl sukker
1,25 dl brunt sukker
1/2 ts vailjeessens
1 egg (rørt sammen med gaffel)
1ts bakepulver
1/2 ts salt
125 gr kokesjokolade hakket
1. Sett ovnen på 190 grader.
2. Bruk håndmikser og rør sammen smør, sukker, brunt sukker og avniljeessens til smørkrem.
3. Ha så i litt av egget om gangen og rør mellom hver gang. Sikt i mel, bakepulver og salt. Ha i sjokoladen.
4. Bruk to teskjeer til å forme små kuler og legg dem på en plate. (Jeg legger gjerne rett over uten å forme. Da får de en litt grovere overflate.) Legg de på en plate dekt med bakepapir. Ha litt plass i mellom, de flyter litt ut.
Stek de på øverste rille i 10-12 min, eller til gyldne.
Avkjøl på rist.
NYT!
Kommentarer
Legg inn en kommentar