Gå til hovedinnhold

Pulsvarmere med uglemotiv



Pulsvarmere med uglemotiv.




 Høsten kommer fort.Her er det en rask oppskrift slik at du kan lage pulsvarmere til noen  du kjenner eller til deg selv. 

Materialer:Garn i ønsket vekt, med passende størrelse heklenål for garnet. Garnet bør være mykt.
Små mengder av fire farger garn for uglene. Enda mindre mengde hvitt garn til øyet. 4 små knapper til øynene, eventuelt sy Franske knuter.




Heklet med fastmasker.

Pulsvarmerne:

Først må du hekle en luftmaskerekke som vil passe perfekt rundt den største delen av hånden (det vil si rett under tommelen). Med dette som din guide for bredden, kan du nå hekle frem og tilbake (jeg brukte fastmasker, men staver er også fint) for å lage et rektangel som er den lengden du ønsker å nå. (fra like under andre knoke til håndleddet) Husk å hekle en luftmaske på slutten av hver rad for å holde alt firkantet.  
Sy opp kortsiden, og etterlat et lite stykke(ca 1-2 cm) for tommelhull. Gjenta på andre pulsvarmeren.




 



Ugle motiv:  
 Denne uglen er ganske søt og liten. (Det kommer litt an på garnet hvor stor den blir). 

1. Lag en magisk sirkel. 2 luftmasker og 11 halvstaver (12 halvstaver). Trekk stramt og slutt med en kjedemaske  for å fullføre ringen.

2. Skift til ny farge. Begynn med 2 luftmasker og en stav i samme maske mellom stavene.Hekle 2 staver i hver plass mellom stavene (12 stavpar). Fest med kjedemaske.

3. Skift til ny farge: Hekle 3 staver mellom stavparene rundt. Fest med en kjedemaske.

4. Du skal nå hekle kroppen på uglen i en kontrastfarge. Hekle en halvstav, 2 staver i de to neste maskene. En halvstav i neste maske. 1 fastmaske i de neste maskene til det er 5 masker igjen. 1 halvstav i neste, 2 staver i de to neste maskene, en halvstav og 1 fastmaske.  
Fest tråder og sy uglene på pulsvarmerne.
Øyer: Lag en magisk sirkel og hekle halvstaver inn i sirkelen syv ganger, snurp sammen og bli med en kjedemaske til slutt. Sy øynene på plass med eventuelle knapper eller franske knuter.

Kommentarer

  1. Disse ble kjempefine! Kanskje du skulle legge bildene ut på nytt når de kjølige høstdagene kommer?
    Jannicke

    SvarSlett
  2. Tusen takk. Det kan jo godt hende det blir noen flere varianter også etterhvert. Det er visst mange som ønsker seg disse til jul :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle vennskapsbånd

VENNSKAPSBÅND Setter du pris på din venn, så si det! Kanskje kan du si det med et vennskapsbånd. Disse er kjempeenkle og morsomme å lage. "Disse må jeg tipse læreren min om" sa min gutt da vi hadde verksted. Kjempeflotte å lage en sommerkveld eller i en vennskapsuke på skolen. Disse kan alle få til. Du trenger: Litt sterk papp, linjal, penn, saks og noe å stikke hull med.                     Garn  i ulike farger 1. Du trenger en papplate. Tegn rundt noe som er rundt. Stor glass eller lignende. 2. Del opp pappsirkelen i åtte like deler. 3. Klipp inn mot midten på hver strek ca 2 cm. Lag også et hull i midten. 4. Du trenger 7 tråder knyttet sammen. Mellom 60- 70 cm lange. 5. Tre knuten på tråden gjennom hullet i pappplaten. Slik vil det da se ut på baksiden. 6. Fordel trådene i hvert sitt spor. Det vil være ett til overs. 7. Hold den ledige sporet ned mot deg. Tell fra sporet og med klokka til den tredje t

Vennskapsbånd

Skolestart og igjen tid for vennskapsdager og uker. En fin aktivitet er å lage vennskapsbånd. Disse er veldig enkle å lage og elevene liker det godt. Jeg har laget de helt ned i 1. klasse. Bruk bomullsgarn eller eller annet tynt garn eller tråd. Se fremgangsmåten her:  http://uglesnurreri.blogspot.com/2013/07/enkle-vennskapsband.html

Juleverksted#11 Dompap

 Disse dompapene er en av mine julefavoritter. Jeg har laget de med barn i både barnehage og skole. Du trenger:  Ull rød og svart Svart filt til nebb Lim Filtenål eller nål og tråd Tråd til oppheng Saks Varmt vann Grønnsåpe Til dompapen toves en kule av massiv filt i svart og rød. Hodet er en halv mindre kule. Denne kan sys, limes eller filtes på ved hjelp av filtenål. Vingene har jeg filtet med filtenål, men det går fint ann å klippe de ut i filt. Toving eller filting som det også heter er en av verdens eldste håndverksteknikker. For at ulla skal tove, er den avhengig av vann, varme og bevegelse. Tovingen skjer når man tilfører varmt grønnsåpevann og trykker og gnir på ulla med for eksempel hendene. Vannet må være 45° C eller mer for at tovingen skal være i gang. Til 1 liter vann bruker jeg ca 1 dl flytende  ren grønnsåpe. Fettet i ulla bidrar også til tovingen, derfor er det lettest å tove uvasket ull. Farget ull er vasket og er li